8,126
2 دقیقه

کیست کوروئید پلکسوس در جنین: تشخیص، درمان

کیست کوروئید پلکسوس در جنین که به صورت کیستی در مغز جنین توصیف می شود یکی از یافته های سونوگرافی سلامت سه ماهه دوم بارداری است.

کیست کوروئید پلکسوس در جنین
 

کیست کوروئید پلکسوس در جنین یکی از مشکلات پیش زمینه‌ای است که ممکن است در دوران بارداری به وجود آید. این حالت ممکن است بر توسعه صحیح جنین تأثیر بگذارد و نیاز به مدیریت دقیق از سوی پزشکان دارد. در این مقاله، به توضیح علل، علائم، روش‌های تشخیص و گزینه‌های مدیریت کیست کوروئید پلکسوس در جنین خواهیم پرداخت.

کیست کوروئید پلکسوس در جنین که به صورت کیستی در مغز جنین توصیف می شود یکی از یافته های سونوگرافی سلامت سه ماهه دوم بارداری است.
این کیست که در ناحیه ای از بطن های مغزی به نام کوروئید پلکسوس دیده می شود پاتولوژیک نیست و وجود آن به تنهایی اختلالی در عملکرد مغزی جنین ایجاد نمی کند.

کیست مغزی جنین، کوچک و پر از مایع است. این عارضه ممکن است در یک یا دو طرف مغز جنین یا حتی در نخاع او وجود داشته باشد.علت اصلی ایجاد این بیماری مغزی، برای جنین مشخص نیست. اما نکته واضح این است که مایعات درون شبکه کورویید به دام می‌افتند و به همین دلیل کیست ایجاد می‌شود.

علل کیست کوروئید پلکسوس در جنین:

کیست کوروئید پلکسوس در جنین ممکن است از عوامل متنوعی ناشی شود، اما برخی از علل اصلی شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. تشکیل نادرست گلبول‌های خون: در برخی موارد، اگر گلبول‌های خون جنین به‌طور نادرست تشکیل شوند، ممکن است درون کیست‌های پلکسوسی ایجاد شوند.
  2. اختلالات ژنتیکی: برخی از اختلالات ژنتیکی می‌توانند به تشکیل کیست‌های پلکسوسی در جنین منجر شوند.

همانطور که گفته شد، این کیست‌ها در سونوگرافی قابل تشخیص هستند. برخی از والدین، ترجیح می‌دهند بعد از تشخیص این تومورها معاینات دیگری را نیز انجام دهند. در کنار تمام این بررسی‌های بارداری، باید به یاد داشته باشید که کیست مغزی در جنین هیچ ارتباطی به سایر بیماری‌ها ندارد و حتی باعث پیشرفت آن‌ها نیز نمی‌شود.

کیست کوروئید پلکسوس

نگاه سونوگرافیست ها به کیست های کوروئید:

  • کیست شبکه کورویید یکی از سافت مارکرها بشمار می رود به ویژه در تریزومی ۱۸
  • اگر کیست ها، یکطرفه و زیر ۱۰ میلیمتر باشد و آنومالی مینور یا حتی ماژور دیگری دیده نشود، نیاز به اقدام تشخیصی تهاجمی نیست.
  • چون که کیست کورویید به تنهایی برای اصلاح ریسک غربالگری ضریب ۱ میگیرد.
  • تنها برای این مادران باید آنومالی اسکن دقیق انجام داد همراه با اکو قلب جنین.
  • حتما دستهای جنین رو از نظر clenched hand چک کرد.
  • توجه شود که اکثر این کیست ها تا ۳۲ هفته تحلیل میروند.
  • اگر پدر و مادر نگران باشند که ۳ تا ۴ هفته بعد سونو از نظر سایز کیست انجام می شود.

علائم کیست کوروئید پلکسوس در جنین:

علائم کیست کوروئید پلکسوس در جنین به طور معمول در دوران بارداری قابل تشخیص نیستند. این حالت ممکن است تا زمانی که جنین در رحم قرار دارد بی‌تشخیص باقی بماند. با این حال، برخی از نشانه‌ها و اطلاعاتی که از سونوگرافی و مطالعات دقیق جنین به‌دست می‌آیند، ممکن است به شناسایی این حالت کمک کنند.

تشخیص کیست کوروئید پلکسوس در جنین:

برای تشخیص کیست کوروئید پلکسوس در جنین، از روش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی استفاده می‌شود. سونوگرافی امکان مشاهده دقیق ساختار جنین و هرگونه ناهنجاری را فراهم می‌کند. در صورت تشخیص کیست کوروئید پلکسوس، مشاوره با پزشک متخصص جنین‌پزشکی و ژنتیک ضروری است.

مدیریت کیست کوروئید پلکسوس در جنین:
  1. مشاوره ژنتیکی: پزشک متخصص جنین‌پزشکی ممکن است توصیه‌هایی در خصوص مشاوره ژنتیکی ارائه کند تا اطلاعات دقیق‌تری درباره احتمال ویژگی‌های ژنتیکی جنین به دست آید.
  2. پیگیری دقیق: برنامه‌ریزی پیگیری دقیق از جمله سونوگرافی‌های متعدد ممکن است برای مشاهده تغییرات در اندازه و ویژگی‌های کیست انجام شود.
  3. تصمیم‌گیری در مورد مداخله: در برخی موارد، اگر کیست به اندازه‌ای بزرگ شود که باعث مشکلات در توسعه جنین یا زایمان شود، ممکن است نیاز به مداخله جراحی باشد.
نتیجه‌گیری:

کیست کوروئید پلکسوس در جنین یک وضعیت نادر و پیچیده است که نیاز به توجه و مدیریت دقیق از سوی تیم پزشکی دارد. درمان و مدیریت این حالت به توصیه‌ها و نظرات تخصصی پزشکان بستگی دارد و هر مورد باید بر اساس ویژگی‌های خاص بیمار مورد ارزیابی قرار گیرد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب جدید

محبوب ترین مطالب

دسته بندی مطالب

دسته‌ها